Eutanasia

Kun on hyvästien aika

Meillä eutanasiaan on varattu oma rauhallinen huoneensa. Saatte olla lemmikkinne kanssa rauhassa ja kiireettömästi jättämässä hyvästit.

Hautaus

Vaasan kaupunki ylläpitää pieneläinhautausmaata Rantamaantien varressa. Yhteydenotot ma-pe 8-16 puh. 040 353 1848 viheralueyksikko"vaasa.fi

https://www.vaasa.fi/asu-ja-ela/ymparisto-ja-lemmikit/lemmikit/pienelainhautausmaa/

Hinnat:

156e 10 vuotta (koira tai kissa)

94e 10 vuotta (pienikokoiset lemmikit esim.kanit, hamsterit,marsut ja gerbiilit)

42e 10 vuotta (hiiret,linnut,matelijat yms. sekä uurnat)

Tuhkaus

Lemmikin tuhkaus tapahtuu siihen tarkoitetussa krematoriossa. Klinikamme on yhteistyössä Vaasassa sijaitsevan hautaustoimisto Tähtipölyn kanssa. Lemmikin saa jättää meille eutanasian yhteydessä tai jos se on kuollut kotona, se noudetaan Tähtipölyn toimesta samana päivänä.

Tähtipöly

Tuhkauksessa on kaksi vaihtoehtoa: yhteistuhkaus, jolloin lemmikin tuhkat sijoitetaan muistolehtoon tai yksilötuhkaus, jolloin lemmikki tulee uurnassa kotiin/noudettavaksi tuhkaamon toimistolta.

Muitakin tuhkaamoita on toki mahdollista käyttää. Kauhajoella sijaitseva tuhkaamo Aarnituuli voi noutaa lemmikin kaikkina viikonpäivinä klo 8-22 kotoasi tai voit toimittaa sen heille itse, nouto klinikalta onnistuu toki myös  klinikan aukioloaikoina – mutta sovi itse nouto Aarnituulen kanssa.

Aarnituuli

Ruumiinavaus

Kuolinsyyn tutkimukseen pieneläimet tulee toimittaa Helsinkiin Ruokavirastoon.

Soita meille, jos tarvitset lisäinformaatiota tähän.

Lemmikki opetuskäyttöön

Haluatko auttaa meitä tulemaan työssämme entistä paremmiksi? Voisitko lahjoittaa eläimesi sen menehdyttyä opetus-ja tutkimuskäyttöön?

Harjoittelemalla ja opettelemalla uusia taitoja, voimme auttaa yhä useampaa lemmikkiperhettä ongelmissaan.

Jotta esim. kirurgimme oppivat uusia leikkaustekniikoita, on alla monituisia teoriaopintopäiviä ja malleilla tehtyjä harjoitteluja. Käytännössä taitojen hiominen vaatii kuitenkin todellisen eläimen kanssa tehtävän käytännön työn. Jotta uusia taitoja ei tarvitsisi kokeilla ns. oikealla potilaalla, vaan tekniikka olisi todellakin hallinnassa ennen sitä, tarvitsisimme tähän lemmikin omistajien apua. Silloin, kun lemmikistäsi o aika jättänyt, se voi vielä hyödyttää muita lajikumppaneitaan.

Mikäli luovutat lemmikkisi meille tähän tarkoitukseen, kohtelemme lemmikkiäsi arvostavasti, emmekä tee mitään muuta kuin aiotun toimenpideharjoituksen. Kiitokseksi sinulle kustannamme lemmikkisi yhteistuhkauksen Tähtipölyn tuhkaamon kautta. Lemmikkisi tuhkat sirotellaan Vaasan pieneläinhautausmaan uurnalehtoon.

Tilanne 26.3.19: toistaiseksi emme ota uusia lopetettuja eläimiä omaan opetuskäyttöön-mutta tilanne päivitetään kun muuttuu.