Iho- ja korva­taudit

Ihotaudit

Yksi tavallisimpia syitä käyntiin klinikalla ovat lemmikkien erilaiset iho-ongelmat. Iho onkin itse asiassa eläimen suurin elin. Korva on myös osa ihoa. Yleisesti voidaan todeta, että iho-ongelmat ovat useinkin haasteellisia ja niitten selvittely ja hoito voi vaatia lukuisia käyntejä ja tutkimuksia. Mitä erilaisimmat syyt voivat aiheuttaa samankaltaiselta näyttäviä oireita.

Ihon ja korvien tutkimuksessa käytetään tietenkin ihon ja karvapeitteen huolellista tarkastelua, lisäksi usein tutkitaan teippi- , karva- ja raapenäytteitä mikroskooppisesti. Ihosta voidaan ottaa koepaloja, ja yleissairauksien varalta tutkia verinäytteestä erilaisia asioita. Joskus diagnoosi tehdään erilaisin hoitokokeiluin .

Pahinta on, mikäli iho-ongelmaista koiraa/kissaa on hoidettu eri eläinlääkäreillä tai oma-aloitteisin hoitokokeiluin. Tällöin on vaikea saada käsitystä, mikä on ollut lähtötilanne ja hoitovaste.

Kaikki eläinlääkärimme tutkivat ja hoitavat ”ihopotilaita”, Kirsillä on niihin erityinen kiinnostus ja perehtyneisyys. Joskus iho oireilee yleissairauksien tai epäsopivan ruokavalionkin vuoksi. Iho on itse asiassa eläimen suurin elin!